Hittade detta kloka hos: http://bloggen.lassesvarldar.se/#post160

( Något som jag måste ta tag i förr eller senare, för min egen skull! )

____________________________________________________________________________________________________________________

Jag börjar med att summera hela veckan och som jag skrev i måndags var ribban, på det nystartade året, att Ta Tuffa Beslut och vad menar jag då med detta kryptiska ämnes val? Jo att du måste VÅGA LÄMNA DEN TRYGGA TRYGGA HAMNEN OCH TA LITE RISKER FÖR ATT BLI BÄTTRE OCH DÄRMED KUNNA VINNA NÅGOT. 

Problemet är inte att det förflutna klamrar sig fast vid dig, det är att Du som klamrar dig fast vid det förflutna. Så snart du inte håller fast vid det…, upplöses det förflutna helt enkelt. Man brukar säga att Först skapar vi våra vanor sedan skapar våra vanor oss så det är ett otroligt tufft beslut att lämna hamnen och ge sig ut på osäkert vatten, men det enda som egentligen krävs är ca 10 sekunders verkligt galet mod. Det handlar egentligen om att våga lämna det trygga, där du vet vad du har, och istället göra plats för något nytt, osäkert, men som känns mycket mycket bättre. DÄRMED SKAPANDE NÅGOT NYTT OCH OFÖRGLÖMLIGT!!!!

NÅGRA KOMMENTARER
* Nystartande Själalyftare
Förra året var helt helt magiskt så jag borde väl, rent logiskt, vara NÖJD, jag är ju redan perfekt :) , och fortsätta på samma linje detta år. Men jag är inte logisk utan vill ständigt hitta nya vägar att utvecklas på. För med hjälp av logiken kommer du bara mellan A till Ö men med kreativitet och fantasi kommer du hur långt som helst. Problemet är bara att på mina virriga irrfärder så får man en hel del blåmärken, men det bjuder jag på. Jag har dessutom alltid fantastiska vänner som stöd och hjälp i mina värsta kaosvurpor. ♥

* Nystartande Tuffa beslut
Dagens ämne på det nystartade året är att Ta Tuffa Beslut och vad menar jag då med detta kryptiska ämnes val? Jo att du måste VÅGA LÄMNA DEN TRYGGA TRYGGA HAMNEN OCH TA LITE RISKER FÖR ATT BLI BÄTTRE OCH DÄRMED KUNNA VINNA NÅGOT. 

Problemet är inte att det förflutna klamrar sig fast vid dig, det är att Du som klamrar dig fast vid det förflutna. Så snart du inte håller fast vid det…, upplöses det förflutna helt enkelt. Man brukar säga att Först skapar vi våra vanor sedan skapar våra vanor oss så det är ett otroligt tufft beslut att lämna hamnen och ge sig ut på osäkert vatten, men det enda som egentligen krävs är ca 10 sekunders verkligt galet mod. Det handlar egentligen om att våga lämna det trygga, där du vet vad du har, och istället göra plats för något nytt, osäkert, men som känns mycket mycket bättre. DÄRMED SKAPANDE NÅGOT NYTT OCH OFÖRGLÖMLIGT!!!!

Jag utvecklar nu med Tuffa beslutsdelen och diskuterar rejäl Tuffa beslut nämligen att våga göra sig av med sk energitjuvar i ens omgivning (jag kallar det 1+1<1 därför att alla är förlorare, även energitjuven). Om du vågar göra dig av med denna lovar jag dig att du kommer att växa något helt otrolig, men inte nog med det, i många fall växer även energitjuven själv.

* NYSTARTANDE UTMANINGAR
Även om du lämnat den säkra hamnen så måste du ständigt ta nya risker för att inte hamna där igen. Det vill säga för ständig utveckling måste du hela tiden våga utsätta dig för osäkerhet eller medvetet kaos som jag kallar det. Den stora faran är att hamna i Komfortzonen igen. Den trygga ombonade hamnen kallar ständigt på dig, därför att regler ooch vanor är hjärnans sätt att… kontrollera dig.

That thing that pulls at your heart, that whispers or sometimes yells in your ear? That thing that gives you butterflies of excitement? Do that. Even if people think you’re crazy. Even if you’re terrified. Even if it’s something 2 years ago you couldn’t imagine doing. Every person that has followed their dreams has at one point been afraid and thought of as crazy.

”We will only understand the miracle of life fully when we allow the unexpected to happen. Success is never final and failure never fatal. It´s courage that counts.”

Och utmana dig själv löpande, för ju fler gånger jag utmanat mig så har jag upptäckt något osannolikt: Jag får mer och mer tur / Lycka till :)

Nästa veckas ribba är upplagd på att våga skapa något okomplicerat av något otroligt komplext, eller som Einstein sa ”Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius — and a lot of courage — to move in the opposite direction.”

Johanna Åström