Lisa tog orden ur min mun. Det är precis samma tankar jag har om föreläsningen vi var på igår:

” En värld fylld med bakterier

igår eftermiddag hölls en föreläsning för oss städerskor om hygien.
anledningen till kursen, vilken jag aldrig hört utan bara antar, är förmodligen tack vare denna svininfluensa, men den handlade dock inte om influensan.

enligt mannen som pratade ska detta samhälle inte innehålla några bakterier.
”dina bakterier är bra för dig, andras bakterier är bra för andra. men andras bakterier är inte bra för dig” fick jag som svar när jag frågade han om han ville ha detta bakteriefria samhälle.. vad har hänt? har världen huxflux blivit så extremt rädda för andras bakterier?
innan alla dessa ytdesinfektioner och handdesinfektioner och tvålar hit och dit fanns.. fanns inte våran värld då? dog alla som kom i kontakt med bakterier som inte kom från sig själv? är verkligen alla bakterier som andra har, så pass farliga att vi måste ta död på dom?

tanken har slagit mig flertalet gånger sen igår, har jag blivit helt knäpp eller?

jag som städtant, menar nu inte att jag inte är arbetsskadad pga. bakterier.
jag gillar definitivt inte allmänna toaletter(dels för att jag inte vet hur den är städad, dels för att så många okända människor varit och smetat in sina bakterier), samt att ta på handtag där allmänheten också tar osv osv..
jag menar heller inte att jag inte städar så noga jag bara kan, när jag städar dag efter dag. mitt mål, när jag stänger igen dörren efter mig där jag städat, är att jag ska vara nöjd över det jag precis åstadkommit.
städtanter är inga robotar, vi är mänskliga, vi missar ibland att ta där andra ser smuts.

MEN, så fort jag lämnat rummet och nästa person kommer in, då kommer såklart nya bakterier in. men vem bryr sig? varför vistas du, som är så bakterierädd, i lokaler där andra än du vistas? dör du? får du konstiga sjukdommar av andras bakterier?

jag har nu städat åt mitt nuvarande jobb i ca 4 år. innan jag började här, städade jag åt andra firmor. både på hotell och på kontor m.m.
under alla dessa år kan jag inte påstå att jag varit sjuk speciellt många gånger. jag har varit hemma kanske 2 dagar per år i snitt och då inte alltid pga förkylning utan nackspärr och sådant som inte har med bakterier att göra.

jag, som är mitt bland dom äckligaste bakterierna var evigaste dag, har överlevt alla dessa år? är det inte helt otroligt?!! är jag någon sorts supermänniska?
nej.. jag är bara normal! ingen supermänniska.

till och med engångspapper innehåller så mycket bakterier att han vill att vi ska övergå till flergångstrasor på toaletten, som man då tvättar i maskinen och sedan förvarar i tätförslutande lådor där ingen luft kommer in.
varför får det inte komma in luft?
nä, därför att luften har ju du och jag haft i oss, rört i, och innehåller därför oändligt med bakterier, vilket inte är speciellt bra eftersom det är bakterierna vi vill ha bort..

på en bakterieprovning någon hade gjort, hade dom kollat bakterier på en fabriksny trasa, dvs en helt oanvänd trasa. till och med den innehåller ju bakterier eftersom att någon på fabriken måste ha tagit på den.
oj, katastrof. nu dör världen!

”hur kan det komma sig att jag aldrig blir så mycket sjuk, så mycket bakterier jag får i mig” till svar får jag ”nä, därför att du får i dig en lagom dos varje dag som gör att ditt imunförsvar är så pass starkt”

jaha, men allvarligt.. om barnen aldrig får i sig några bakterier, hur i sjutton ska dom kunna bygga upp sitt immunförsvar då?
kommer det isåfall sluta med att alla måste ta något slagt vaccin mot alla bakterier och virus som kommer att komma, för att man inte har kunnat bygga upp sitt immunförsvar?

nu orkar jag inte skriva något mer om detta, jag blir bara mer upprörd.
jag vet inte om detta inlägg innehåler någon som helst röd tråd.
men jag har sagt vad jag tycker! ”

Johanna Åström