Ur min vardag
Filmjölkslimpa
Igår vid 21 fick jag ett ryck och började från ingenstans att baka filmjölkslimpa.
Blev som tvärsugen på det, mmm så gott!!
Här har ni receptet:
Filmjölkslimpa
1½ dl krossad vete
1 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4-5 dl yoghurt eller fil
3/4 dl brödsirap
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en 1½ l avlång form väl.
Blanda alla torra ingridienser i en bunke. Blanda ner yoghurt, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet. Klicka ner smeten i formen. Grädda på gallret på ugnens botten i 55-60 minuter.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under duk
Stjälp upp limpan och låt den svalna under duk
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Jojsan den 2011-02-11 klockan 16:41, och ligger i kategorin Bilder, Johanna tipsar!, Johanna tycker till. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan hoppa till slutet och lämna ett svar. Pingbacks ör för närvarande inte tillåtet. |